Prima pagină > ce lume > Semnele …. carui ‘deranjament’ !

Semnele …. carui ‘deranjament’ !

Din seria ‘Personale’ :
Ma intreb daca fiorii astia la nervii capului is de la paranoia ca ne supunem manipularii de tot felul sau chiar e stresant sa traiesti in vremurile astea ( in Ro 😀 ) ! Nu seamana deloc cu ce imi proiectam eu despre viata de familie de zi cu zi … pentru perioada asta, aka „viitor” nu cu mult timp in urma.

Exemplul cel mai la indemana pt. paranoia indusa care ‘ne’ influenteaza : iesitul zilnic din casa – care nu se intampla zilnic !. Simt nevoia sa ies, sa ma angrenez in vreo deplasare, plimbare mai lunga, dar ma blochez la gandul ca treb sa interactionez cu lume, insemnand pericol de imbolnavire de gripa asta ‘acum la moda’. Reflectia (postarea) asta e cauzata direct de chestia asta. In drum spre acasa imi propun sa il scot pe Mihnucu la aer, numai ca deja ma infioara cand ii vad pe unii, altii cu masti medicale pe fata in locurile de joaca, la cozi, in statiile de autobuz si la mai toate trecerile de pietoni. Resimt asta ca pe un recul dintrun camp de forta: nici nu imi vine sa asociez imaginile Mihnucu si oamenii cu mastile pe fata, sa nu zic de altele.
Acum stiu ce inseamna sa-l scot la plimbare, fie sa-l tin ‘cu forta’ la distanta de locurile lui preferate de joaca sau in parc, fie sa-l las liber. Asta cu lasatul liber presupune mare efort de autostapanire pt mine ca stiu ca se termina mereu cu diverse julituri si alte semne de buna purtare, cum fu si cand s-a lovit la buza in Herastrau: pe un ‘pod cu lanturi’ intrun loc amenajat pt copii. De fiecare data e ahtiat sa iasa de sub raza tractoare a lu’ tat’su ca sa zburde cu picii de varsta lui sau mai mari. E de nestapanit ca energie si intensitate, uita de cei mari, uita sa fie prudent sau ‘politicos’, nu mai raspunde la chemari pe ton normal si il inteleg ca atat de rar se intampla sa scape… ca nu vine singur sa se dea iar ‘legat’.
‘Mai’ stiu ce inseamna sa comuti ( asa-i corect ? „shift” … ) complet de pe good-kid-mode pe play-mode. Asa eram si eu ! si … posibil sa mai fiu inca !

Mda, mai sunt vreo cateva alte exemple ‘gen’ : nu fac sau ma ‘schimonosesc’ sa fac ceva asemanator cu ceea ce-mi place, dar numai din cauze exterioare ! De asta regret, ca nu dau impuls unei activitati ce-mi place sau e clar benefica si nici nu sunt sigur de ce fac asta. Daca e bine ! Daca sa ignor ce face , zice lumea, de cei apropiati vbesc ! pe baza a ce vad eu ca fiind ok sau sa ma limitez, cenzurez si sa ascult, sa ma aliniez la curentul general : sa ma pazesc, sa ma feresc/ ascund/ ‘incui in casa’.
De aici aluzia la paranoia: au ei dreptate ? e chiar asa de grav ? e ata de riscant sa fac ce ‘stiu’ eu ca e de bine e sau gresesc ca ma las ‘victima’ influentei lor ? Mmm, va urma !

Reclame
Categorii:ce lume
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: